PONUDA NA OTOKU

Ako ste ljubitelj gastronomije tu je mnogo restorana koji nude samo izvorne domaće delicije.
Oni željni adrenalina i aktivnog odmora mogu se okusati u vožnji quadovima, podvodnom ronjenju i jedrenju na dasci.
Ako ipak želite odmarati sva osjetila možete iznajmiti bicikl te  otkriti jednu od skrivenih stijena Malog ili Velikog jezera lješkariti i uživati u  prebogatoj flori i fauni.
Jedna od zanimljivisti koje svakako treba posjetiti je Odisejeva spilja do koje možete morskim putem ili puteljkom iz Babinog polja ako volite malo izazovniju šetnju. Volite li planinarenje svakako posjetite osmatračnicu Montokuc s koje puca pogled na ovaj prekrasan otok.
U mjestu Goveđari nedavno je otvorena galerija Stara skula pa i ljubitelji fotografije mogu naći nešto za sebe.
Obavezno je posjetiti i otočić Sv.Marije na kojem možete uživati u povijesti benediktinaca, ljepoti ljetnikovca pretvorenog u samostan, ili jednostavno posjetiti restoran i uzivati u mirnoći i ljepoti prelijepog otočića.
Mješovita klapa “Kurenat” gaji tradicionalan način pjevanja karakterističan za dalmatinsko podneblje. U svojim a’capella izvedbama obradila je značajan broj tradicionalnih, narodnih ali i zabavnih skladbi.
Klapa nastupa u stiliziranoj narodnoj nošnji otoka Mljeta, a u sadašnjem sastavu djeluje od 2010. godine.

DOBRA HRANA

MJESTO: POMENA
Konoba Barba Ive
tel. +385(0)98669662
 
Konoba je uređena u domaćem štihu, nudi veliki izbor jela dalmatinske kuhinje, ali i različite mediteranske specijalitete od tjestenine, pizzu i razna jela sa žara.

MJESTO: BABINO POLJE
Konoba Triton
tel. +385(0)20745131
 
Konoba Triton je jedna od najpoznatijih mjesta na otoku gdje možete osjetiti tipičan gastronomski doživljaj. Konoba se smjestila i autohtonoj mljetskoj kući u ugodnom otočnom ambijentu. Domaćin je dobitnik više nagrada za kvalitetu i umijeće, a pripravlja same specijalitete koje možete kušati u ugodnom društvu, uz dalmatinske pjesme i vrhunsku uslugu.

MJESTO: SOLINE
Konoba Pikala
tel. +385 20 744 023, adresa: Soline 3

Nudi usluge prehrane pripremajući razne domaće specjelitete mljetske kuhinje.

MJESTO: SOBRA
KONOBA RIVA
tel. +385(0)20745222

 
KONOBA LANTERNA
tel. +38(0)20745080

 
RESTAURANT MUNGOS
tel. +385(0)20745224